Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Info
Echipa de management
Tudor Giurgiu
Membru al Academiei Europene de Film, Eisenhower Fellow în 2014, fondator şi președinte al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) și al Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”. Fondator al casei de producţie Libra Film, al casei de distribuţie Transilvania Film, co-fondator al complexului cinematografic Cityplex şi inițiator al Galei Premiilor Gopo.
Tudor a absolvit în 1995 Facultatea de Teatru și Film a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, secția Regie Film, și a lucrat ca asistent de regie al unor cineaști precum Lucian Pintilie și Radu Mihăileanu. În 1997, a participat la proiectul Artslink, devenind artist resident la 911 Media Arts Center din Seattle. A produs și regizat numeroase reclame și videoclipuri. În perioada 2005-2007, a fost Directorul General al Televiziunii Române.
Lungmetrajul său de debut, Legături bolnăvicioase, a fost selectat în secţiunea Panorama la Berlinale 2006 şi premiat la numeroase festivaluri internaţionale. Cel de-al doilea lungmetraj, Despre oameni și melci, s-a bucurat de succes atât la nivel național (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori în 2012) cât și internațional ( Premiul special al juriului la festivalul de la Warsaw, Premiul pentru cel mai bun film în cadrul secțiunii „Punto di Encuentro” la Valladolid și Cel mai bun film la SEE Film Festival – L.A). Al 3-lea film al său, De ce eu?, un thriller politic tulburător bazat pe un caz real de corupție din România zilelor noastre, a avut premiera la Berlin în 2015 și a fost premiat în Sofia, Miskolc și Tarkovsky IFF.Scurtmetrajul Superman, Spiderman sau Batman a adunat un număr important de trofee, printre care și Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scurtmetraj.
Printre filmele produse sau co-produse de Tudor Giurgiu se numără Katalin Varga, regizat de Peter Strickland, premiat cu Ursul de Argint la Berlin 2009, şi cu premiul Academiei Europene de Film, categoria Descoperirea Europeană a Anului; Misiunea directorului de resurse umane, de Eran Riklis (Premiul publicului - Locarno 2010), Cenușă și sânge al lui Fanny Ardant (Cannes 2009), Cannibal (Toronto și San Sebastian 2013), Câinele japonez (propunerea României la Oscar 2015), Povestea iubirii (r. Radu Mihăileanu, 2016) și Moromeții 2 în regia lui Stere Gulea (2018).
Contact
Mihai Chirilov
Director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) încă de la prima ediţie, din anul 2002. Cunoscut critic de film, în prezent director artistic al Festivalului Filmului Românesc Making Waves din New York, organizat de Romanian Film Initiative.
A realizat sezoane de film românesc în străinătate (cel mai notabil fiind cel din 2011, de la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, NY) și a co-organizat retrospectiva integrală a operei lui Lucian Pintilie de la MoMA, din 2012.
A colaborat cu numeroase publicaţii şi a fost redactor-șef al publicației AperiTIFF în engleză, dedicată actualității filmului românesc și produsă de ICR. Este co-autorul volumului Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele / Lars von Trier: The Films, the Women, the Ghosts, alături de criticul de film Alex Leo Şerban, și a contribuit la volumul colectiv De la tovarășul Ceaușescu la Domnul Lăzărescu, apărut în 2011 la Editura Polirom.
A tradus în limba română trei romane semnate Chuck Palahniuk - Sufocare / Choke, Jurnal / Diary și Snuff. A făcut parte din juriul unor festivaluri de film internationale de prestigiu precum cele din Hong Kong, Karlovy Vary, Berlin, Goteborg, Chicago, San Francisco, Palm Springs şi Moscova.
În 2013, a supervizat producția setului DVD Pintilie Cineast, curpinzînd integrala creației cinematografice a regizorului român - în curs de lansare în cadrul TIFF 2013.
Contact
Oana Giurgiu
Absolventă a Facultăților de Jurnalism și Drept, a regizat documentare TV înainte să facă parte din echipa de producție a filmului Moartea Domnului Lăzărescu, semnat de Cristi Puiu și premiat la Cannes în 2005, secțiunea Un certain regard, respectiv a filmului Delta (r. Kornél Mundruczó), recompensat la Cannes 2008 cu premiul FIPRESCI.
Este producătorul a 3 dintre filmele lui Tudor Giurgiu, respectiv Legături bolnăvicioase – selectat în 2006 în secțiunea Panorama a Berlinalei, Despre oameni și melci – aflat în box office-ul românesc în 2012 și De ce eu? – prezent la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, secțiunea Panorama, în 2015, dar și a filmelor Katalin Varga în regia lui Peter Strickland – laureat cu Ursul de Argint în 2009, și Sieranevada regizat de Cristi Puiu și aflat în Competiția de la Cannes în 2016.
A co-produs filmele ungurești Eden (r. Agnes Kocsis) și Spiral (r. Cecilia Felmeri), producția slovacă Discipolul (r. by Ivan Ostrochovsky) și a fost producător al mult-așteptatului film Moromeții 2, laureat cu 10 premii GOPO în 2019 și cel mai mare succes din box-office-ul românesc al ultimilor ani.
A realizat mai multe documentare de televiziune, iar în 2014 și-a lansat primul film documentar de lungmetraj, Aliyah Dada, proiectat la Astra Film Festival (Sibiu), Jerusalem Jewish IFF 2015, și în țări precum Canada, Israel, Spania, Polonia, Suedia sau Turcia, și premiat la GOPO pentru cel mai bun documentar românesc.
Contact
Cristian Hordilă
Cristian Hordilă a intrat în lumea filmului în 2006, ca voluntar al Festivalului Internațional de Film Transilvania. A lucrat în diferite departamente ale festivalului, iar în 2012 a devenit managerul TIFF. Tot din 2012 coordonează operațiunile Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc, poziție din care a pus bazele mai multor festivaluri (Alba Iulia, Oradea sau Târgu-Mureș) și inițiative antreprenoriale (Casa TIFF - un community hub din Cluj-Napoca).
În 2013, a fost ales membru în Consiliul Director al European Film Promotion, fiind implicat în acţiuni de promovare şi susţinere a cinematografiei europene pe plan internaţional, prin proiecte precum Shooting Stars sau Producers on the Move.
În ultimii ani, s-a implicat intens în dezvoltarea şi lansarea, la Cluj, a primului fond regional de film din România, Transilvania Film Fund. Cristian activează şi în zona producţiei de film, printre proiectele cinematografice la care a lucrat numărându-se “Istoria iubirii”, în regia lui Radu Mihăileanu, “Tokyo Vampire Hotel”, în regia lui Sion Sono, şi “Moromeţii 2”, în regia lui Stere Gulea.
În 2021 a fost ales ca membru în Consiliului Economic și Social (CES) al României din partea Societății Civile, iar din primăvara anului 2022 și-a început mandatul în Consiliul Director al Centrului Cultural Clujean.