În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 și 13 august, cât ține ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangențială și pur facultativă. Iubitorii de filme de gen se vor putea bucura de o selecție care trece prin toate tipurile de horror: de la slasher la found footage, de la criminali dezaxați la fantome, exorcizări sau povești bazate pe întâmplări reale. Filmele încep în fiecare zi la ora 14.00 și se termină târziu după miezul nopții. Dar asta nu este tot!
Pentru că orice experiență horror care se respectă are la bază măcar o legendă urbană, anul acesta ne vom convinge că fantomele din Transilvania sunt mari amatoare de povești de groază la lumina focului. Drept urmare, vineri și sâmbătă, de la ora 23.00, la terasa „La țăruș” se întâmplă prima ediție de „Foc și groază”: oaspeții Lună Plină vor putea lua legătura cu spiritele celor dispăruți și le vor afla poveștile. Conversațiile se vor purta în jurul unui foc de tabără, printr-un intermediar-povestitor despre care se spune că seamănă leit cu Silviu Gherman, dar se prezintă ca Sebastian Fătu și este unul dintre cei mai blajini și inclusivi parlamentari cu lumea de dincolo. Supranumit “bărbatul teribil al internetului” Silviu Gherman este scriitor, actor, muzician și performer.
Focul de tabără va respecta normele de siguranță, acest lucru nefiind valabil și pentru fantome, drept pentru care atât organizatorii festivalului, cât și Silviu Gherman (sau Sebastian Fătu, în funcție de unghiul din care îl privești), recomandă ținutul de mână și socializarea.
Joi, 10 august, încep înscrierile la Ghost Hunt 2017. Și anul acesta, participanții, organizați în echipe de două până la patru persoane, vor dezlega coduri care nu sunt ceea ce par a fi, vor răspunde la ghicitori alambicate și vor construi obiecte cu proprietăți magice, totul în ajutorul deja celebrului Proiecționist Posedat. În ultimii 3 ani, echipe de concurenți isteți au dezlegat misterul proiecționistului și i-au eliberat sufletul din capcana în care era prins de mai bine de un secol. Contactat printr-o ședință de spiritism digital, Proiecționistul s-a declarat recunoscător și a promis să revină anul acesta, însă cu indicii mai dificile ca niciodată.
Tot joi, 10 august, Biertanul își va deschide porțile pentru nu unul, ci două escape rooms. Curajoșii care se vor încumeta să intre în The Dungeon sau în Escape my Room vor avea 60 de minute la dispoziție să evadeze. În The Dungeon scopul este să ieși viu din cameră înainte să îți expire timpul, printre urme de sânge, lumini pâlpâitoare și un aer care păstrează, parcă, ecourile victimelor torturate de Proiecționistul Posedat. Escape my Room aduce la Biertan aventura Inferno, adaptată după romanul de succes internațional al lui Dan Brown. Jocurile de tip escape room sunt printre cele mai populare din lume. Sunt jocuri reale de evadare în care participanții trebuie să pună cap la cap indiciile ascunse în încăpere, să deschidă lacăte, să descifreze coduri și să rezolve puzzle-ul, cu misiunea de a găsi cheia de la ieșire.
Programul complet al acestei ediții îl găsiți aici: lunaplinafestival.ro/program
Nu lipsesc de la „Lună Plină” nici petrecerile, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și o zonă de camping.
Abonamente (cu sau fără camping inclus): biletmaster.ro: bit.ly/Bilete_LunaPlina2017
Ne puteți urmări pe www.lunaplinafestival.ro
Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/
***
Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (10 – 13 august) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc
Cu sprijinul: : Centrului Național al Cinematografiei
Sponsori: Fundatia Cărturești, Cultura Zâmbește, Carmangeria Moldovan, PMA
Parteneri media: Rock FM, Zile și nopți, ARTmania Festival, Cinemagia, ClujLife, Urban.ro, Sub25, Cinefan, Movienews, Orașul Meu, Obiectiv Media, Mesagerul de Sibiu, Monitorul de Mediaș, ServusTransilvaniaFest, Art7, Horrorum