Pentru ediţia din 2013, organizatorii au pregătit elevilor şi profesorilor clujeni o serie de surprize.
Publicul EducaTIFF este invitat în perioada 31 mai – 4 iunie la 5 filme special alese pe categorii de vârstă, din selecţia unor festivaluri internaţionale de renume, printre care se numără: Micul corb (Olanda, 2012), câstigător a numeroase premii importante: Deutsches Kinderhilfswerk Grand Prix - Berlin 2012, Premiul UNICEF/UNICEF Award - Buenos Aires, Descoperirea europeană a anului/European Discovery of the Year, Premiul publicului tânăr/Young Audience Award - European Film Awards 2012, Ce mică e lumea! (Spania, 2012), Premiul DOC U!/DOC U!, Premiul publicului (locul 3) - IDFA 2012, Cel mai bun documentar - Boulder 2013, Marussia (Franţa-Rusia, 2013), filmul regizoarei românce Eva Pervolovici, selectat la Berlinale Generation anul acesta.
Pentru aceste 3 filme mai sus menţionate, elevii vor primi materiale didactice şi vor putea realiza cronici de film pe care să le înscrie în Competiţia Tineri Critici de Film. După proiecţia filmelor, cei interesaţi vor putea participa la o Lecţie de Cinema, cu regizoarea Eva Pervolovici (pe 2 iunie, h 12:00) şi la 2 Seminarii de Critică de Film (pe 3 şi 4 iunie, h 12:00), desfăşurate la Muzeul de Artă (Piaţa Unirii nr. 30).
Spre bucuria copiilor, organizatorii EducaTIFF au programat şi pentru această ediţie o serie de ateliere de film. În perioada 5 - 9 iunie, elevii de cls. I-VIII sunt invitaţi la Muzeul de Artă, la ateliere de animaţie (zilnic în intervalul orar 10:00 – 15:00). Pe parcursul fiecărui atelier, participanţii (maxim 25 de elevi/ atelier) vor primi noţiunile necesare privind realizarea unui scurt filmuleţ de animaţie, vor lucra în echipe şi vor construi poveşti şi personaje, vor filma şi vor edita materialul.
Atelierele vor fi susţinute de Joseph Samuel Deif Shahata - animator, specialist audio-video şi design, cu experienţă în programe de educaţie prin intermediul artei, în cursuri de film şi fotografie, precum şi ateliere de animaţie pentru copii şi tineri, susţinute în cadrul mai multor festivaluri internaţionale de film.
Accesul la seminariile şi atelierele din programul EducaTIFF este gratuit, pe bază de înscrieri, la adresa de e-mail: [email protected] sau numărul de telefon: 0741.064.764 (Gabriela Bodea, coordonator proiect Cluj)
Biletul de intrare la proiecţiile EducaTIFF este 8 lei. Se recomandă participarea pe bază de rezervări, la aceleaşi date de contact.
Pentru informaţii suplimentare: [email protected] (Ramona Şărbu, project manager EducaTIFF)