„Nişte țărani” e un proiect gastronomic transilvănean, născut din bucuria de a găti împreună, pe care o împărtășesc o mână de prieteni care au profesii diferite dar aceeași pasiune pentru mâncarea tradițională transilvăneană.
Grupul participă la concursuri gastronomice, demonstrații culinare, evenimente în aer liber sau în spații închise, gătește pentru sute sau chiar mii de oameni la festivaluri interne și internaţionale și încearcă să transmită cât mai bine și cât mai departe tradiția cultural- gastronomică moștenită de la etniile care populează Transilvania (chiar și grupul are o componență multietincă, iar membrii săi au rădăcini în toate zonele Transilvaniei).
Inima acestui proiect este Mircea Groza, bucătar profesionist și vechi truditor în industria ospitalității, un om mereu preocupat de evoluția culinară a acestui spațiu. Alături de el gătesc numeroși bucătari amatori sau profesioniști, în formule care se schimbă în funcție de disponibilitatea și posibilitățile fiecăruia.
În cazul de față, alături de Mircea Groza se vor afla Csók Zsolt, istoric, arheolog și fotograf șimleuan care locuiește în mai multe locuri, maestru al ceaunului și bun cunoscător al istoriei, și Adi Hădean, bucătar profesionist și blogger culinar (www.adihadean.ro) localizat în Cluj Napoca. Cei trei, alături de alți membri ai grupului „Niște țarani”, au câștigat numeroase distincții la concursurile de gătit la care au participat și sunt gata să demonstreze din nou că Transilvania mănâncă bine.