Cariera impresionantă a artistului născut la Timișoara, în 1942, cuprinde peste 200 de filme, spectacole de teatru și operă. A studiat scenografia la Institutul de Arte Plastice din București, iar în 1977 s-a stabilit în Germania, lucrând în următorii 30 de ani, printre altele, pentru la Théatre de la Ville din Paris, Opera din Karlsruhe, Opera din Bonn, Opera de Stat din Viena, Royal Shakespeare Company.
În film, a semnat scenografia unor filme de referință precum Nunta de piatră, Duhul aurului (r. Dan Pița și Mircea Veroiu), Tănase Scatiu (r. Dan Pița, Premiul Criticii pentru cea mai bună scenografie de film istoric, 1975), Dincolo de nisipuri (r. Radu Gabrea), Rătăcire (r. Alexandru Tatos) și, recent, Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).
În tot acest timp, scenograful a revenit adeseori în România, creând decoruri remarcabile pentru spectacole precum Faust, de Silviu Purcărete (Premiul de excelență UNITER, 2007), Așa este (dacă vi se pare), la Teatrul Național din Craiova, regia Vlad Mugur (Premiul UNITER pentru scenografie, 2001), Rinocerii (r. Tompa Gabor, Teatrul Radu Stanca din Sibiu) sau Hamlet (r. Vlad Mugur, Teatrul Național din Cluj).
Creațiile impresionante pentru Troilus și Cressida (r. Silviu Purcărete, Teatrul Katona Jószef din Budapesta), i-au adus numeroase distincții, printre care Premiul Festivalului Teatrelor Maghiare din Pécs și Premiul Criticii Ungare pentru cel mai bun decor și cele mai bune costume ale stagiunii 2005-2006. UNITER l-a premiat pentru întreaga activitate în anul 2004.
Scenografia de operă include spectacole ca Lucia di Lammermoor, Eugene Onegin, Don Giovanni, Turandot (Basel); Roberto Devereux, Faust sau Visul unei nopți de vară – montate pe marile scene ale Europei.